24.10.12

'mobile app voor de ziel'

Naast minister ben ik ook kunstenaar. Of, naast kunstenaar ben ik minister, net hoe je het wilt zien. Als kunstenaar zijnde ontspruit er tastbaar werk onder mijn handen. Een van mijn meest recente projecten is het ontwerpen van een inzending voor de internationale ontwerpwedstrijd New Traditional Jewellery. Uitgangspunt is, om geïnspireerd door het verleden, een hedendaags sieraad te ontwerpen. Thema 2012 is 'Nieuwe Nomaden':

-------------------------------------------------------------------------------------------------
‘New Nomads’ verwijst voor mij naar pelgrimage voor de geest. Het huidige digitale tijdperk vraagt om innerlijke souplesse om de constante stroom aan informatie te kunnen filteren. Wat laat je toe in je leven en wat is overtollige ruis? Het hectische heden vereist nieuwe competenties. Daarom heb ik een pelgrims-tool ontworpen, een vitaal filterorgaan om de essentie te traceren. Een ‘mobile app voor de ziel', als wegwijzer van de toekomst.

Mijn sieraad is geïnspireerd op de Sint-Jacobsschelp, eeuwenoud herkenningsteken van pelgrims. Symbool voor het openstellen voor het nieuwe en het loslaten van het oude…
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Mijn inzending is door de jury uitgekozen en van 1 t/m 4 november te zien in de Westergasfabriek, Amsterdam tijdens SIERAAD en vervolgens in het Museum Moderne Kunst Arnhem (24 november 2012 t/m 31 maart 2013)